Pentru mine Negresa de post cu gem este un colac de salvare, atunci cand familia imi cere ceva dulce. Iti trebuiesc putine ingrediente pe care toata lumea le are in casa! Miroase si arata bestial!
Dar ce mai incoace si incolo, sa va prezint reteta:
· 1 cana zahar
· 1 cana apa
· ½ cana ulei
· 5 linguri de gem sau dulceata (cea mai buna este dulceata de visine)
· 3 linguri de cacao, nuci pisate (cam o mana – dar este optional)
· 1 lingurita rasa de praf de copt (daca nu iti place, poti pune bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie)
· 2 cani de faina
· Stafide (caise uscate, mere)
· Esente de vanilie si rom
FOARTE IMPORTANT
Cana cu care puneti ingredientele, trebuie sa fie aceeasi!!! Nu o schimbati, altfel nu iese negresa cum trebuie!
MOD DE PREPARARE:
Se amesteca totul pana se face o crema care se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau puneti hartie de copt. Compozitia rezultata este pentru o tava de 24 cm cu 19 cm. Daca doriti tava mai mare, dublati cantitatile.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit, si o lasam sa se coaca la foc potrivit 35-40 de minute, depinde de cuptorul fiecaruia. Se poate verifica daca este coapta negresa, cu o scobitoare pe care o introducem in mijlocul prajiturii. Daca iese curata, negresa este coapta.
Negresa se taie rece.
Se presara deasupra nuca, nuca de cocos, ciocolata de post sau glazura.
GLAZURA
3 linguri de zahar, 5 linguri de apa, 1 lingura de margarina, 2 linguri de cacao, esenta de rom. Se amesteca totul, se pune pe foc si se face ca un sirop gros. Cand s-a racit putin siropul, se adauga esenta de rom.
Tips: glazura fierbinte se pune peste negresa rece sau glazura rece peste negresa fierbinte!
0 Comentarii