BRIOSE CU MORCOVI SI BANANE

INGREDIENTE:
3 morcovi
3 ouă
100 gr zahăr
2 pliculețe zahăr vanilat
100 ml ulei
300 g făină
1 linguriță praf de copt
125 ml lapte
1 banană potrivită
1 lingură zeamă de lămâie

MOD DE PREPARARE:
Curățați morcovii, îi spălați, îi dați pe răzătoarea mică și îi stropiți cu zeamă de lămâie pentru a nu oxida.

Bateți ouăle cu zahărul și zahărul vanilat până își dublează volumul. Adăugați uleiul treptat și mai bateți 2-3 minute.

Adăugați peste ouă morcovii rași și făina cernută cu praful de copt. Amestecați ușor,  cu paleta nu cu mixerul, după care încorporați laptele treptat.

Puneți în aluat și banana curățată și tăiată cubulețe și amestecați ușor.
 


Umpleți cu aluat trei sferturi formele de brioșe - unse și tapetate. 
Eu am forme din silicon care nu se ung si tapetează cu făină. 
Le introducem în cuptorul încins pentru 25 de minute la 165-170 C. Le lăsați să se răcorească, după care le scoateți din forme.
 
Sunt delicioase.

POFTĂ BUNĂ!
 
La buna vedere, dragilor!

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii

  1. Suna foarte tentant aceasta reteta de briose! Dupa ce va trece perioada postului, poate o voi incerca si eu. Mi-ai facut pofta! :)

    http://www.camelianita.ro

    RăspundețiȘtergere