3 morcovi
3 ouă
100 gr zahăr
2 pliculețe
zahăr vanilat
100 ml ulei
300 g făină
1 linguriță
praf de copt
125 ml lapte
1 banană
potrivită
1 lingură
zeamă de lămâie
MOD DE PREPARARE:
Curățați
morcovii, îi spălați, îi dați pe răzătoarea mică și îi stropiți cu zeamă de
lămâie pentru a nu oxida.
Bateți ouăle
cu zahărul și zahărul vanilat până își dublează volumul. Adăugați uleiul
treptat și mai bateți 2-3 minute.
Adăugați
peste ouă morcovii rași și făina cernută cu praful de copt. Amestecați
ușor, cu paleta nu cu mixerul, după care
încorporați laptele treptat.
Puneți în
aluat și banana curățată și tăiată cubulețe și amestecați ușor.
Umpleți cu
aluat trei sferturi formele de brioșe - unse și tapetate.
Eu am forme din
silicon care nu se ung si tapetează cu făină.
Le introducem în cuptorul încins
pentru 25 de minute la 165-170 C. Le lăsați să se răcorească, după care le
scoateți din forme.
POFTĂ
BUNĂ!
La buna vedere, dragilor!
1 Comentarii
Suna foarte tentant aceasta reteta de briose! Dupa ce va trece perioada postului, poate o voi incerca si eu. Mi-ai facut pofta! :)
RăspundețiȘtergerehttp://www.camelianita.ro